Lagere plek in zoekresultaten door gebruik van pop-ups

Google gaat websites die gebruik maken van pop-ups en tussenschermen aanpakken. Pop-ups zijn advertenties of tussenschermen die tijdens het laden van een webpagina of tijdens het downloaden van informatie worden getoond. Hierdoor is de onderliggende content niet zichtbaar en beschikbaar voor gebruikers. Dit resulteert tot grote frustratie bij vooral mobiele gebruikers. Voor mobiele gebruikers is het namelijk nog lastiger om een pop-up of tussenscherm weg te klikken.

Vanaf 10 januari 2017 gaat Google webpagina’s met pop-ups en tussenschermen lager in de zoekresultaten van mobiele gebruikers plaatsen.

Wat kan wel?

Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo zijn pop-ups die verschijnen in verband met een wettelijke verplichting toegestaan. Zoals een cookiemelding of leeftijd verificatie. Daarnaast zullen ook kleine en makkelijk weg te klikken pop-ups en login pop-ups toegestaan blijven.

En nu?

Om concurrenten voor te blijven en een hoge positie te behouden of te veroveren in Google Search is het belangrijk om websiteteksten inhoudelijk continue te blijven verbeteren. Na januari 2017 gaan ook tussenschermen en pop-ups een bepalende factor worden bij de ranking van zoekresultaten voor mobiele gebruikers. Blijf je concurrenten voor en verwijder of pas je pop-ups en tussenschermen aan naar wat Google toestaat. Want een hogere plek in de zoekresultaten van Google Search levert meer websiteverkeer op en daarmee ook meer geld.

popups
Pop-ups toegestaan door Google

Vragen?

Heeft u vragen over onze dienst webbeheer? Laat het ons hier weten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Graag houden wij u op de hoogte van de belangrijkste online trends en ontwikkelingen. Houd daarom onze website en het dashboard goed in de gaten. Hier plaatsen wij regelmatig nieuwe berichten.

Nieuws

Nieuwe website Maaskant Reizen
Voor onze klant Maaskant Reizen hebben wij een compleet nieuwe website geleverd; inclusief wizard. Voor de nieuwe website hebben wij een nieuwe functionaliteit gebouwd, voor het informeren van mensen op een pakket startdatum (bij bijv. gegarandeerd vertrek).
De bezoeker van de website kan een e-mailadres achterlaten op een pa...
Eerste webinar was zeer geslaagd
Met meer dan 50 deelnemers kijken wij met een heel positief gevoel terug op ons eerste webinar. Onze collega Richard wist zijn tijd in bijna een uur vol te praten en nam de deelnemers op een enthousiaste wijze mee door het systeem.
De onderwerpen van dit webinar waren Actietypen en Taken.
Het webinar is opgenomen, dus kon jij er niet bij aanwezig zijn en wil jij het ook nog terugluisteren, stuur dan een mail naar informatie@1tis.nl o.v.v. webinar 1.

Het volgende webinar is 28 maart en gaat over Rapportsjablonen. Meld je snel...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief