4 tips om de snelheid van uw website te verbeteren

Wij zijn continue bezig met verbeteringen aan te brengen in 1TIS om de laadsnelheid van uw website te bevorderen. Hieronder leest u vier tips van ons front-end team om de snelheid van uw website te versnellen.

1. Javascript inladen onderaan een pagina
Het is nu mogelijk om javascript onderaan de pagina in te laden. Javascript is niet gelijk nodig voor de werking van uw website. Een bezoeker kan uw pagina al bekijken zonder dat er javascript is ingeladen. Javascript maakt interactie op uw pagina mogelijk. Door javascript onderaan de pagina in te laden worden eerst de afbeeldingen en content opgehaald, waardoor bezoekers de pagina sneller kunnen bekijken.

2. Afbeeldingen automatisch op juiste formaat inladen
U kunt afbeeldingen van elk formaat uploaden in 1TIS. Grote afbeeldingen zijn zwaarder en hebben meer laadtijd nodig. Dit vertraagt uw website. 1TIS kan nu grote afbeeldingen bij het uploaden naar een pagina verkleinen naar het minimaal benodigde formaat, maar naar ratio. Hier bedoelen wij mee dat 1TIS het formaat kan verkleinen, maar niet de vorm kan aanpassen. Wanneer u een vierkante afbeelding upload, kan 1TIS deze niet aanpassen naar een rechthoekige afbeelding. Bij het verkleinen van een grote afbeelding naar het minimaal benodigde formaat, wordt de kwaliteit van de afbeelding behouden. Dit komt omdat nadat afbeeldingen naar het juiste formaat zijn gecached er nog een compressie over de afbeelding wordt uitgevoerd.

3. Lazy loading
Op dit moment moeten alle afbeeldingen op een pagina door de internetbrowser van een bezoeker worden ingeladen. Dit vertraagt uw website. Ongeveer 50% tot 75% van de laadtijd bestaat uit het inladen van afbeeldingen. De toepassing lazy loading zorgt ervoor dat afbeeldingen alleen geladen worden wanneer ze op het scherm van de bezoeker verschijnen. Pas als een bezoeker scrollt naar een locatie van een afbeelding wordt deze ingeladen. Dit verbetert de laadsnelheid van uw website, maar deze toepassing zal het grootste effect hebben op een positieve ervaring van uw websitebezoekers. Een bezoeker hoeft door lazy loading namelijk niet meer te wachten totdat alle afbeeldingen van een pagina zijn geladen, maar kan direct gebruik maken van uw website.

Het is de combinatie van afbeeldingen op het juiste formaat inladen en de lazy loading van afbeeldingen wat uw website iets sneller gaat maken. Maar deze toepassingen zullen vooral een groot positief effect hebben op de website ervaring van uw bezoekers.

4. Nieuwe CCS3 slider beschikbaar
De nieuwe eenvoudige CCS3 slider van 1TIS versterkt de beleving van uw bezoeker van een snelle website. De truc is dat enkel de eerste afbeelding van de slider wordt ingeladen. Pas op het moment dat de slider naar de volgende afbeelding gaat, wordt deze ingeladen. Uw bezoekers hoeven nu niet meer te wachten tot alle afbeeldingen van uw slider zijn ingeladen. Dit versnelt deels uw website, maar daarnaast zal dit vooral in de beleving van uw websitebezoekers het gevoel geven van een snelle website.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en verbeteringen voor uw website? Laat dan hier een bericht voor ons achter. Dan nemen wij vrijblijvend hierover contact met u op.