Online reisboekingen via een mobiel apparaat blijft groeien

In 2016 werd 23 procent van alle online reisboekingen in Nederland gemaakt via een mobiel apparaat, een stijging van negen procent ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast zijn app’s belangrijker dan ooit geworden en bezoeken klanten meerdere keren op verschillende mobiele apparaten een website voordat zij overgaan tot een boeking.

Bovenstaande is een beknopte samenvatting uit het ‘Travel Flash Report’ van Criteo. Een wereldwijd onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van online reisboekingen.

App’s belangrijker dan ooit
Wereldwijd is het maken van een boeking via een app toegenomen. Zo werd er in juni 2014 nog 12 procent van alle mobiele reisboekingen via een app gemaakt, in juni 2016 was dit al 54 procent. 46 procent van alle reisboekingen werden in juni 2016 online geboekt. App’s worden vooral gebruikt door consumenten voor het boeken van korte reizen. 72 procent van de reisboekingen vanuit een app was voor één overnachting.

Crossmediaal
Klanten bezoeken meerdere keren een website voordat zij overgaan tot een boeking. Daarnaast maken ze daarbij gebruik van meerdere mobiele apparaten. Het is daarom belangrijk dat u een responsive website heeft. Hiermee bedoelen we een website met een ontwerp dat zowel voor een desktop als voor alle mobiele apparaten geschikt is. Hiermee voorkomt u verlies van mogelijke klanten, hoge bounce via mobiele apparaten en uiteindelijk een daling van uw organische positie in Google.

Bent u benieuwd of uw website geschikt is voor alle mobiele apparaten? Of heeft u een vraag over een responsive website? Wij helpen u graag! Laat het ons dan hier weten.