Online reisboekingen via een mobiel apparaat blijft groeien

In 2016 werd 23 procent van alle online reisboekingen in Nederland gemaakt via een mobiel apparaat, een stijging van negen procent ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast zijn app’s belangrijker dan ooit geworden en bezoeken klanten meerdere keren op verschillende mobiele apparaten een website voordat zij overgaan tot een boeking.

Bovenstaande is een beknopte samenvatting uit het ‘Travel Flash Report’ van Criteo. Een wereldwijd onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van online reisboekingen.

App’s belangrijker dan ooit
Wereldwijd is het maken van een boeking via een app toegenomen. Zo werd er in juni 2014 nog 12 procent van alle mobiele reisboekingen via een app gemaakt, in juni 2016 was dit al 54 procent. 46 procent van alle reisboekingen werden in juni 2016 online geboekt. App’s worden vooral gebruikt door consumenten voor het boeken van korte reizen. 72 procent van de reisboekingen vanuit een app was voor één overnachting.

Crossmediaal
Klanten bezoeken meerdere keren een website voordat zij overgaan tot een boeking. Daarnaast maken ze daarbij gebruik van meerdere mobiele apparaten. Het is daarom belangrijk dat u een responsive website heeft. Hiermee bedoelen we een website met een ontwerp dat zowel voor een desktop als voor alle mobiele apparaten geschikt is. Hiermee voorkomt u verlies van mogelijke klanten, hoge bounce via mobiele apparaten en uiteindelijk een daling van uw organische positie in Google.

Bent u benieuwd of uw website geschikt is voor alle mobiele apparaten? Of heeft u een vraag over een responsive website? Wij helpen u graag! Laat het ons dan hier weten.

Nieuws

Release 1.74 – 26 september 2017
Op 26 september zal release 1.74 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Boekingsvragen en documenten toevoegen op boeking inzien pagina
Op de boeking inzien pagina is het mogelijk gemaakt om boekingsvragen te stellen. Hiernaast is het mogelijk gemaakt documenten te uploaden vanaf deze pagina.

Vragenlijsten binnen enquêtes
Als een element twee keer op een boeking staat zal de enquêtevraag bij het element nog maar eenmalig gevraagd worden in de enquête....
Release 1.72 – 15 augustus 2017
Op 15 augustus zal release 1.72 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Offerte reisprogramma
Er zijn verbeteringen toegepast aan het reisprogramma waardoor offertes met reisprogramma nog gemakkelijker aangemaakt en aangepast kunnen worden.

Vertrekdag en genereren reisduren
Het is mogelijk gemaakt naast aankomstdagen, vertrekdagen bij voorraaddata te configureren. Hiernaast is de mogelijkheid toegevoegd TRIP mogelijke duren te laten berekenen op basis van de opgevoerde aankomst- en vertrekdata. Hierdoor kunnen producten met wisselende aankomst- en vertrekdagen gemakkelijker...
Wilt u op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief