Release 1.26 - 10 juli 2013

In deze release zijn diverse projecten doorgevoerd t.b.v. de snelheid in TRIP en op de website. Daarnaast zijn er projecten opgeleverd, die de transactiepagina’s op de website extra beveiligen.

Naast deze algemene projecten is er in de release aandacht besteed aan de mogelijkheden om externe bronnen met het systeem te integreren. De eerste fase is hiervoor afgerond. Zo wordt het mogelijk om reserveringsinformatie bij een externe bron op te halen. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Galileo, waarbij het PNR in de boekregels bij het betreffende boekingselement opgehaald wordt . De externe koppeling zelf zal altijd op basis van maatwerk dienen te gebeuren.

De bestaande koppeling met Buckaroo is overgegaan naar een nieuwe versie. Deze upgrade vanuit Buckaroo zorgt er daarnaast onder meer voor dat er meerdere betalingsmethoden beschikbaar zijn, die gebruikt kunnen worden (na afsluiten overeenkomst Buckaroo).

De Google maps kaarten, die getoond kunnen worden op de klantenwebsite zijn ook geüpgraded naar een nieuwe versie. De teksten als ‘kaart’ e.d. zijn nu meertalig. De lay-out van de extra informatie bij een marker wordt op een iets andere manier weergegeven.

Een belangrijk onderdeel m.b.t. prijzen is een nieuw ontwikkeld prijsschema, dat getoond kan worden op de website. Dit prijsschema wordt gebruikt voor pakketten met een variabele duur. In dit prijsschema wordt per item de prijs per startdatum én per leeftijdsbezetting uiteengezet. De mogelijke leeftijdsbezettingen worden per pakket bepaald. Dit zorgt na gewenste selectie van de klant bij de reis, voor een duidelijke prijsmatrix.

In TRIP is het bij rapportsjablonen mogelijk om een documentkenmerk te koppelen. Hiermee kan gezorgd worden dat diverse documenten met eenzelfde documentkenmerk op bv. een boeking in één keer automatisch verstuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van diverse reisbescheiden documenten naar de klant, zoals vouchers, accommodatielijst, excursielijst e.d.

Wanneer een boeking wordt aangemaakt in TRIP en de functiegroep labeling is ingeschakeld, wordt er nu gevraagd om, naast de e.v.t. wederverkoper en klant, een gewenst label te kiezen, waar de boeking aan gekoppeld wordt.

Het handmatig verwerken van betalingen op facturen is aangepast. Hier is een apart tabblad bij een factuur voor in het leven geroepen, waarbij ook een datum ingegeven dient te worden wanneer de betaling is toegevoegd. Zo is er een geschiedenis van betalingen per factuur aanwezig.

Om meer inzicht te krijgen in de voorraden en beschikbaarheid van gewenste producten, is het mogelijk om boekingsoverzichten samen te stellen. Deze boekingsoverzichten zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een matrix uit het systeem rolt met een gewenste selectie accommodaties en vluchten tegen elkaar afgezet. Zo kan gekeken worden welke combinatie van vlucht + accommodatie voor een gewenste periode mogelijk is qua beschikbaarheid.

Een boekingsoverzicht kan ook opgevraagd worden voor een gewenste selectie pakketten. Van die pakketten wordt van alle gekoppelde elementen (met voorraad) de beschikbaarheid getoond.

Er zijn nog veel andere mogelijkheden om andere variaties van deze boekingsoverzichten op te vragen, zoals voor een gewenste datumperiode alle groepsreizen en bijbehorende voorraaddata, over meerdere bestemmingen heen. Deze overzichten zorgen ervoor dat er niet per product in de boekingsstanden gezocht hoeft te worden, maar dat de gewenste producten allemaal in één overzicht naast elkaar worden gezet.

Een volledig overzicht van alle onderdelen van deze release zijn omschreven in de hierna volgende pagina’s.

Nieuws

Release 1.74 – 26 september 2017
Op 26 september zal release 1.74 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Boekingsvragen en documenten toevoegen op boeking inzien pagina
Op de boeking inzien pagina is het mogelijk gemaakt om boekingsvragen te stellen. Hiernaast is het mogelijk gemaakt documenten te uploaden vanaf deze pagina.

Vragenlijsten binnen enquêtes
Als een element twee keer op een boeking staat zal de enquêtevraag bij het element nog maar eenmalig gevraagd worden in de enquête....
Release 1.72 – 15 augustus 2017
Op 15 augustus zal release 1.72 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Offerte reisprogramma
Er zijn verbeteringen toegepast aan het reisprogramma waardoor offertes met reisprogramma nog gemakkelijker aangemaakt en aangepast kunnen worden.

Vertrekdag en genereren reisduren
Het is mogelijk gemaakt naast aankomstdagen, vertrekdagen bij voorraaddata te configureren. Hiernaast is de mogelijkheid toegevoegd TRIP mogelijke duren te laten berekenen op basis van de opgevoerde aankomst- en vertrekdata. Hierdoor kunnen producten met wisselende aankomst- en vertrekdagen gemakkelijker...
Wilt u op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief