Release 1.26 - 10 juli 2013

In deze release zijn diverse projecten doorgevoerd t.b.v. de snelheid in 1TIS en op de website. Daarnaast zijn er projecten opgeleverd, die de transactiepagina’s op de website extra beveiligen.

Naast deze algemene projecten is er in de release aandacht besteed aan de mogelijkheden om externe bronnen met het systeem te integreren. De eerste fase is hiervoor afgerond. Zo wordt het mogelijk om reserveringsinformatie bij een externe bron op te halen. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Galileo, waarbij het PNR in de boekregels bij het betreffende boekingselement opgehaald wordt . De externe koppeling zelf zal altijd op basis van maatwerk dienen te gebeuren.

De bestaande koppeling met Buckaroo is overgegaan naar een nieuwe versie. Deze upgrade vanuit Buckaroo zorgt er daarnaast onder meer voor dat er meerdere betalingsmethoden beschikbaar zijn, die gebruikt kunnen worden (na afsluiten overeenkomst Buckaroo).

De Google maps kaarten, die getoond kunnen worden op de klantenwebsite zijn ook geüpgraded naar een nieuwe versie. De teksten als ‘kaart’ e.d. zijn nu meertalig. De lay-out van de extra informatie bij een marker wordt op een iets andere manier weergegeven.

Een belangrijk onderdeel m.b.t. prijzen is een nieuw ontwikkeld prijsschema, dat getoond kan worden op de website. Dit prijsschema wordt gebruikt voor pakketten met een variabele duur. In dit prijsschema wordt per item de prijs per startdatum én per leeftijdsbezetting uiteengezet. De mogelijke leeftijdsbezettingen worden per pakket bepaald. Dit zorgt na gewenste selectie van de klant bij de reis, voor een duidelijke prijsmatrix.

In 1TIS is het bij rapportsjablonen mogelijk om een documentkenmerk te koppelen. Hiermee kan gezorgd worden dat diverse documenten met eenzelfde documentkenmerk op bv. een boeking in één keer automatisch verstuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van diverse reisbescheiden documenten naar de klant, zoals vouchers, accommodatielijst, excursielijst e.d.

Wanneer een boeking wordt aangemaakt in 1TIS en de functiegroep labeling is ingeschakeld, wordt er nu gevraagd om, naast de e.v.t. wederverkoper en klant, een gewenst label te kiezen, waar de boeking aan gekoppeld wordt.

Het handmatig verwerken van betalingen op facturen is aangepast. Hier is een apart tabblad bij een factuur voor in het leven geroepen, waarbij ook een datum ingegeven dient te worden wanneer de betaling is toegevoegd. Zo is er een geschiedenis van betalingen per factuur aanwezig.

Om meer inzicht te krijgen in de voorraden en beschikbaarheid van gewenste producten, is het mogelijk om boekingsoverzichten samen te stellen. Deze boekingsoverzichten zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een matrix uit het systeem rolt met een gewenste selectie accommodaties en vluchten tegen elkaar afgezet. Zo kan gekeken worden welke combinatie van vlucht + accommodatie voor een gewenste periode mogelijk is qua beschikbaarheid.

Een boekingsoverzicht kan ook opgevraagd worden voor een gewenste selectie pakketten. Van die pakketten wordt van alle gekoppelde elementen (met voorraad) de beschikbaarheid getoond.

Er zijn nog veel andere mogelijkheden om andere variaties van deze boekingsoverzichten op te vragen, zoals voor een gewenste datumperiode alle groepsreizen en bijbehorende voorraaddata, over meerdere bestemmingen heen. Deze overzichten zorgen ervoor dat er niet per product in de boekingsstanden gezocht hoeft te worden, maar dat de gewenste producten allemaal in één overzicht naast elkaar worden gezet.

Een volledig overzicht van alle onderdelen van deze release zijn omschreven in de hierna volgende pagina’s.

Nieuws

Nieuwe website Maaskant Reizen
Voor onze klant Maaskant Reizen hebben wij een compleet nieuwe website geleverd; inclusief wizard. Voor de nieuwe website hebben wij een nieuwe functionaliteit gebouwd, voor het informeren van mensen op een pakket startdatum (bij bijv. gegarandeerd vertrek).
De bezoeker van de website kan een e-mailadres achterlaten op een pa...
Eerste webinar was zeer geslaagd
Met meer dan 50 deelnemers kijken wij met een heel positief gevoel terug op ons eerste webinar. Onze collega Richard wist zijn tijd in bijna een uur vol te praten en nam de deelnemers op een enthousiaste wijze mee door het systeem.
De onderwerpen van dit webinar waren Actietypen en Taken.
Het webinar is opgenomen, dus kon jij er niet bij aanwezig zijn en wil jij het ook nog terugluisteren, stuur dan een mail naar informatie@1tis.nl o.v.v. webinar 1.

Het volgende webinar is 28 maart en gaat over Rapportsjablonen. Meld je snel...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief