Release 1.29 - 19 februari 2014

Release 1.29 staat in het teken van facturatie aanpassingen.. Hieronder volgt een korte uitleg van de aanpassingen.

Kostenplaatsen
Bij het maken van facturen is het nu mogelijk om kostenplaatsen vast te houden. Een boeking heeft vaak verschillende boekregels. Een van deze boekregels wordt als winnaar aangeduid. Dit is het eerste element van een elementtype waarvan is aangegeven dat het een boekingstype is. Dit is hetzelfde element als in de boekingslijst onder elementnaam naar voren komt.

De code van dit element wordt als kostenplaats opgenomen. Per elementtype kan je aangeven of geboekte elementen van dat type ook een kostenplaats moeten krijgen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om bepaalde zaken als bijvoorbeeld reserveringskosten uit te sluiten van de kostenplaats. De startdatum van de boeking kan functioneren als kostendrager. Op deze wijze kunt u in uw financiële pakket de nacalculatie van (groeps)reizen makkelijker maken. De opzet van grootboekrekeningen blijft gelijk..

Let op deze kostenplaatsen worden nu niet standaard in de export naar een financieel pakket opgenomen. Indien u dit wenst, neem dan contact met ons op, dan kunnen wij per financieel pakket bekijken hoe we dit het beste kunnen aanpassen.

Handmatig betalingen verwerken op facturen
Indien u niet gekoppeld bent met een financieel pakket zult u waarschijnlijk handmatig de betalingen op facturen verwerken. Nu is het mogelijk om eerdere betalingen op gecrediteerde facturen over te nemen op de laatste debet factuur. Bij de factuur is daarvoor een taak aangemaakt ‘betalingen verplaatsen’. Als u op deze knop klikt worden alle betalingen van vorige facturen gekoppeld aan de nieuwste factuur. De eerder ingevoerde betalingsdatum blijft gelijk

Financiële rapporten – Omzet factuur/start
Op dit rapport kan je opvragen op basis van facturen wat er in een bepaalde periode gefactureerd is voor een bepaalde stardatumperiode. Dit hoeft dus niet gelijk te zijn aan hetzelfde rapport voor een boeking. Daar wordt uitgegaan van de registratiedatum van een boeking en niet de aanmaakdatum van een factuur.
Daarnaast is het mogelijk geworden om pakketten te filteren op beschikbare vertrekdata.Om de procesgang verder te kunnen automatiseren zijn er diverse nieuwe uitvoeringsmethodes ontwikkeld. Zo kunnen er automatisch boekingsstanden doorgegeven worden, is het mogelijk boekingen die niet tijdens het boekingsproces betaald hoeven te worden in een keer op DEF te zetten en kunnen er automatisch download documenten bij de boeking geplaatst worden.

Naast bovenstaande zijn er ook diverse efficiency slagen gemaakt.

Nieuws

Release 1.74 – 26 september 2017
Op 26 september zal release 1.74 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Boekingsvragen en documenten toevoegen op boeking inzien pagina
Op de boeking inzien pagina is het mogelijk gemaakt om boekingsvragen te stellen. Hiernaast is het mogelijk gemaakt documenten te uploaden vanaf deze pagina.

Vragenlijsten binnen enquêtes
Als een element twee keer op een boeking staat zal de enquêtevraag bij het element nog maar eenmalig gevraagd worden in de enquête....
Release 1.72 – 15 augustus 2017
Op 15 augustus zal release 1.72 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Offerte reisprogramma
Er zijn verbeteringen toegepast aan het reisprogramma waardoor offertes met reisprogramma nog gemakkelijker aangemaakt en aangepast kunnen worden.

Vertrekdag en genereren reisduren
Het is mogelijk gemaakt naast aankomstdagen, vertrekdagen bij voorraaddata te configureren. Hiernaast is de mogelijkheid toegevoegd TRIP mogelijke duren te laten berekenen op basis van de opgevoerde aankomst- en vertrekdata. Hierdoor kunnen producten met wisselende aankomst- en vertrekdagen gemakkelijker...
Wilt u op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief