Klant & Boeking

Klant & boekingIn de module Klant & Boeking worden klantdossiers en boekingsdossiers onderhouden.

Het klantdossier bevat alle klant gerelateerde zaken, zoals het genereren van reisbescheiden, het registreren van brochureaanvragen en het onderhouden van eventuele klachten.

Het boekingsdossier bevat alle boekingsgegevens gerelateerde zaken, zoals het genereren van reisbescheiden, het wijzigen en aanmaken van een boeking en het bijhouden van facturen.

Aan een klantdossier kunnen één of meerdere boekingsdossiers gekoppeld worden. Het boekingsdossier bevat ondermeer: deelnemergegevens, producten, preferenties en interne memo’s. Tevens kunt U facturen aanmaken en het plaatsen van relevante documenten in het boekingsdossier is ook geen probleem. Vanuit het boekingsdossier kan direct een boekingsaanvraag verstuurd worden naar gekoppelde leveranciers. Hier is het mogelijk om meerdere documenten gelijktijdig naar een leverancier te mailen.

Een krachtig instrument bij een efficiënte afhandeling van boekingen is het gebruik van boekingsacties. Reisbescheiden maken en enquêtes genereren na definitieve boeking zijn voorbeelden van deze acties. Uiteraard kunnen er lijsten uitgedraaid worden voor boekingsacties die in een bepaalde periode uitgevoerd dient te worden voor (een selectie van) geregistreerde boekingen.

Naast het boekings- en klantdossier kunnen er in de module Klant & Boeking ook boekingsstanden bekeken worden. Via deze standen kunnen voorraden en / of geboekte aantallen van losse producten en pakketreizen beheerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van allotments.

Vanuit de lijst met alle geregistreerde boekingen kan eenvoudig een sheet opgevraagd worden t.b.v. de BTW afdracht. Hierop wordt van de geselecteerde boekingen per product de marge informatie weergegeven zoals de absolute marge, het BTW percentage en de af te dragen BTW over deze marge. Naast deze BTW sheet kunnen d.m.v. exportdefinities andere gewenste rapporten met boekingsgegevens uit het systeem gehaald worden.

In deze module is het tevens mogelijk om boekingen en deelnemers van boekingen in te delen. Denk hierbij bv. aan het indelen van deelnemers op een gewenste bus of accommodatie. Deze functionaliteit is vooral van toepassing voor reisorganisaties met bulkreizen, waarbij lijsten gemaakt moeten kunnen worden van bv. busvervoer naar de bestemming voor alle deelnemers.

Tenslotte kunnen ook wederverkopers worden opgegeven en commissiepercentages worden aangegeven. Boekingen op aan te geven reisaanbod wordt hier geadministreerd en toegankelijk gemaakt.

Nieuws

Release 1.74 – 26 september 2017
Op 26 september zal release 1.74 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Boekingsvragen en documenten toevoegen op boeking inzien pagina
Op de boeking inzien pagina is het mogelijk gemaakt om boekingsvragen te stellen. Hiernaast is het mogelijk gemaakt documenten te uploaden vanaf deze pagina.

Vragenlijsten binnen enquêtes
Als een element twee keer op een boeking staat zal de enquêtevraag bij het element nog maar eenmalig gevraagd worden in de enquête....
Release 1.72 – 15 augustus 2017
Op 15 augustus zal release 1.72 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Offerte reisprogramma
Er zijn verbeteringen toegepast aan het reisprogramma waardoor offertes met reisprogramma nog gemakkelijker aangemaakt en aangepast kunnen worden.

Vertrekdag en genereren reisduren
Het is mogelijk gemaakt naast aankomstdagen, vertrekdagen bij voorraaddata te configureren. Hiernaast is de mogelijkheid toegevoegd TRIP mogelijke duren te laten berekenen op basis van de opgevoerde aankomst- en vertrekdata. Hierdoor kunnen producten met wisselende aankomst- en vertrekdagen gemakkelijker...
Wilt u op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief