Klant & Boeking

Klant & boekingIn de module Klant & Boeking worden klantdossiers en boekingsdossiers onderhouden.

Het klantdossier bevat alle klant gerelateerde zaken, zoals het genereren van reisbescheiden, het registreren van brochureaanvragen en het onderhouden van eventuele klachten.

Het boekingsdossier bevat alle boekingsgegevens gerelateerde zaken, zoals het genereren van reisbescheiden, het wijzigen en aanmaken van een boeking en het bijhouden van facturen.

Aan een klantdossier kunnen één of meerdere boekingsdossiers gekoppeld worden. Het boekingsdossier bevat ondermeer: deelnemergegevens, producten, preferenties en interne memo’s. Tevens kan je facturen aanmaken en het plaatsen van relevante documenten in het boekingsdossier is ook geen probleem. Vanuit het boekingsdossier kan direct een boekingsaanvraag verstuurd worden naar gekoppelde leveranciers. Hier is het mogelijk om meerdere documenten gelijktijdig naar een leverancier te mailen.

Een krachtig instrument bij een efficiënte afhandeling van boekingen is het gebruik van boekingsacties. Reisbescheiden maken en enquêtes genereren na definitieve boeking zijn voorbeelden van deze acties. Uiteraard kunnen er lijsten uitgedraaid worden voor boekingsacties die in een bepaalde periode uitgevoerd dient te worden voor (een selectie van) geregistreerde boekingen.

Naast het boekings- en klantdossier kunnen er in de module Klant & Boeking ook boekingsstanden bekeken worden. Via deze standen kunnen voorraden en / of geboekte aantallen van losse producten en pakketreizen beheerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van allotments.

Vanuit de lijst met alle geregistreerde boekingen kan eenvoudig een sheet opgevraagd worden t.b.v. de BTW afdracht. Hierop wordt van de geselecteerde boekingen per product de marge informatie weergegeven zoals de absolute marge, het BTW percentage en de af te dragen BTW over deze marge. Naast deze BTW sheet kunnen d.m.v. exportdefinities andere gewenste rapporten met boekingsgegevens uit het systeem gehaald worden.

In deze module is het tevens mogelijk om boekingen en deelnemers van boekingen in te delen. Denk hierbij bv. aan het indelen van deelnemers op een gewenste bus of accommodatie. Deze functionaliteit is vooral van toepassing voor reisorganisaties met bulkreizen, waarbij lijsten gemaakt moeten kunnen worden van bv. busvervoer naar de bestemming voor alle deelnemers.

Tenslotte kunnen ook wederverkopers worden opgegeven en commissiepercentages worden aangegeven. Boekingen op aan te geven reisaanbod wordt hier geadministreerd en toegankelijk gemaakt.

Nieuws

Nieuwe website Maaskant Reizen
Voor onze klant Maaskant Reizen hebben wij een compleet nieuwe website geleverd; inclusief wizard. Voor de nieuwe website hebben wij een nieuwe functionaliteit gebouwd, voor het informeren van mensen op een pakket startdatum (bij bijv. gegarandeerd vertrek).
De bezoeker van de website kan een e-mailadres achterlaten op een pa...
Eerste webinar was zeer geslaagd
Met meer dan 50 deelnemers kijken wij met een heel positief gevoel terug op ons eerste webinar. Onze collega Richard wist zijn tijd in bijna een uur vol te praten en nam de deelnemers op een enthousiaste wijze mee door het systeem.
De onderwerpen van dit webinar waren Actietypen en Taken.
Het webinar is opgenomen, dus kon jij er niet bij aanwezig zijn en wil jij het ook nog terugluisteren, stuur dan een mail naar informatie@1tis.nl o.v.v. webinar 1.

Het volgende webinar is 28 maart en gaat over Rapportsjablonen. Meld je snel...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief