Boekingsstanden

Aan ieder product in het systeem kan voorraad gekoppeld worden, handmatig of automatisch. Via de boekingsstanden in deze module kan het voorraadbeheer van (een selectie van) producten eenvoudig opgevraagd worden.

Voorraadbeheer opvragen

Na filtering van de gewenste producten, wordt het bijbehorende voorraadbeheer getoond van de producten met items. In het geval er handmatig voorraad is ingevoerd voor gewenste data, worden deze data met bijbehorende voorraad getoond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allotments. Indien er voor een gewenst product met items is bepaald dat de voorraad automatisch gemaakt wordt bij boeking van dit onderdeel, worden juist de data getoond waarop er een boeking is gemaakt en daarmee voorraad is gecreëerd.

Het is mogelijk om voorraadbeheer per item van een element in één overzicht in te zien, maar het is ook mogelijk om dit direct van alle items van 1 element te bekijken. Hiervan kunnen vervolgens weer gewenste rapporten worden opgevraagd, dan wel de boekingen worden bekeken.

Van iedere voorraaddatum is het mogelijk om middels een vinkje aan te geven of het gewenst is een groepssamenstelling voor deze datum inzichtelijk te maken op de klantenwebsite, met bijbehorende informatie. Deze groepssamenstelling kan uiteraard ook in het systeem eenvoudig per voorraaddatum worden bekeken.

Mutaties in voorraadbeheer

Er kunnen vanuit de boekingsstanden direct mutaties plaatsvinden aan het voorraadbeheer. De totale voorraad kan per datum verhoogd, dan wel verlaagd worden. Ook kan de uitgifte methode van de voorraad hier aangepast worden. Zo kan een gewenste vertrekdatum op beschikbaar worden geplaatst, of juist op aanvraag of vol.

Boekingen en voorraad

Het is tevens mogelijk om van een voorraaddatum een lijst met boekingen uit te klappen die het element of item op de betreffende datum hebben geboekt. Van iedere boeking worden een aantal basisgegevens getoond, zoals boekingsnummer, boekingsstatus, startdatum en het aantal deelnemers. Er kan van hieruit ook direct doorgeklikt worden naar een boekingsdossier.

Overige functionaliteiten

• Genereren rapporten

Nieuws

Trotse klant
Op Linkedin zagen wij het bericht van Richard Smits, directeur van Maaskant Reizen en wij delen dit bericht ook graag met jou om te lezen. Ook wij zijn trots!
Dalstra Reizen verwelkomen wij graag als nieuwe klant
Graag laten wij weten dat wij Dalstra Reizen als nieuwe klant welkom heten en uiteraard zijn wij blij met de reden achter de keuze.
Johan Dalstra is directeur van Dalstra Reizen en liet ons het volgende weten; ”Onze keuze voor 1TIS was snel gemaakt. Door een...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief