Rapportsjablonen

Rapportsjablonen en XML

Met behulp van xml kunnen in het systeem rapportsjablonen worden onderhouden. Een rapportsjabloon is een zelf te onderhouden Word document waar met behulp van de juiste xml een rapport samengesteld kan worden, zoals een factuur of boekingsbevestiging. Op basis van deze gemaakte rapportsjablonen kunnen onder meer bij een klant, boeking, klacht, producten, land, regio en plaats documenten gegenereerd worden met relevante informatie. Deze informatie kan content zijn uit de backoffice in de vorm van tekst en afbeeldingen.

Rapportsjablonen onderhouden

Per rapportsjabloon dient aangegeven te worden waar het betreffende rapport binnen het backoffice opgeroepen kan worden. Dit bepaalt welke xml er voor het rapportsjabloon gebruikt wordt wanneer het rapport gegenereerd wordt. Daarnaast wordt er een standaard bepaald m.b.t. de outputmethode van het rapportsjabloon. Hiermee kan aangegeven worden of het rapport bij genereren gedownload wordt, zodat deze direct inzichtelijk is, of dat het rapport gelijk naar een klant gemaild wordt.

Bij het kiezen van de outputmethode e-mail worden de standaarden voor de titel en het onderwerp voor de mail geselecteerd. Er kan middels een dropdown box een keuze gemaakt worden uit alle ingevoerde teksten die meertalig te onderhouden zijn binnen de module Proces – Basisteksttypes. Op deze manier kunnen rapporten per mail in de juiste communicatietaal naar de klant verstuurd worden. Zoals gezegd zijn dit standaarden. Wanneer een specifiek rapport wordt gegenereerd bij bijvoorbeeld een boeking wordt altijd de mogelijkheid gegeven om deze standaarden voor het betreffende rapport aan te passen.

Bij rapportsjablonen die aangeroepen worden van een voorraaddatum is het mogelijk om de elementcode en datum op te nemen in de begeleidende mail. Hierdoor is het makkelijk om in het onderwerp van de mail (bij een reply) snel te kunnen zien waar het over gaat.

Er kan ook aangegeven worden wat de uitvoering van het rapportsjabloon is bij het genereren ervan. Er kan gekozen worden om het rapport direct te genereren, of om het rapport in de buffer te plaatsen. Voor meer informatie over de rapportbuffer verwijzen wij u naar het onderdeel Rapportbuffer binnen deze module.

Ieder rapportsjabloon krijgt tevens een documentkenmerk mee. Hiermee kan ervoor gezorgd worden dat diverse documenten met eenzelfde documentkenmerk op bv. een boeking in één keer automatisch verstuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van diverse reisbescheiden documenten, zoals vouchers, accommodatielijst, excursielijst e.d.

Nieuws

Nieuwe website Maaskant Reizen
Voor onze klant Maaskant Reizen hebben wij een compleet nieuwe website geleverd; inclusief wizard. Voor de nieuwe website hebben wij een nieuwe functionaliteit gebouwd, voor het informeren van mensen op een pakket startdatum (bij bijv. gegarandeerd vertrek).
De bezoeker van de website kan een e-mailadres achterlaten op een pa...
Eerste webinar was zeer geslaagd
Met meer dan 50 deelnemers kijken wij met een heel positief gevoel terug op ons eerste webinar. Onze collega Richard wist zijn tijd in bijna een uur vol te praten en nam de deelnemers op een enthousiaste wijze mee door het systeem.
De onderwerpen van dit webinar waren Actietypen en Taken.
Het webinar is opgenomen, dus kon jij er niet bij aanwezig zijn en wil jij het ook nog terugluisteren, stuur dan een mail naar informatie@1tis.nl o.v.v. webinar 1.

Het volgende webinar is 28 maart en gaat over Rapportsjablonen. Meld je snel...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief