Rapportsjablonen

Rapportsjablonen en XML

Met behulp van xml kunnen in het systeem rapportsjablonen worden onderhouden. Een rapportsjabloon is een zelf te onderhouden Word document waar met behulp van de juiste xml een rapport samengesteld kan worden, zoals een factuur of boekingsbevestiging. Op basis van deze gemaakte rapportsjablonen kunnen onder meer bij een klant, boeking, klacht, producten, land, regio en plaats documenten gegenereerd worden met relevante informatie. Deze informatie kan content zijn uit de backoffice in de vorm van tekst en afbeeldingen.

Rapportsjablonen onderhouden

Per rapportsjabloon dient aangegeven te worden waar het betreffende rapport binnen het backoffice opgeroepen kan worden. Dit bepaalt welke xml er voor het rapportsjabloon gebruikt wordt wanneer het rapport gegenereerd wordt. Daarnaast wordt er een standaard bepaald m.b.t. de outputmethode van het rapportsjabloon. Hiermee kan aangegeven worden of het rapport bij genereren gedownload wordt, zodat deze direct inzichtelijk is, of dat het rapport gelijk naar een klant gemaild wordt.

Bij het kiezen van de outputmethode e-mail worden de standaarden voor de titel en het onderwerp voor de mail geselecteerd. Er kan middels een dropdown box een keuze gemaakt worden uit alle ingevoerde teksten die meertalig te onderhouden zijn binnen de module Proces – Basisteksttypes. Op deze manier kunnen rapporten per mail in de juiste communicatietaal naar de klant verstuurd worden. Zoals gezegd zijn dit standaarden. Wanneer een specifiek rapport wordt gegenereerd bij bijvoorbeeld een boeking wordt altijd de mogelijkheid gegeven om deze standaarden voor het betreffende rapport aan te passen.

Bij rapportsjablonen die aangeroepen worden van een voorraaddatum is het mogelijk om de elementcode en datum op te nemen in de begeleidende mail. Hierdoor is het makkelijk om in het onderwerp van de mail (bij een reply) snel te kunnen zien waar het over gaat.

Er kan ook aangegeven worden wat de uitvoering van het rapportsjabloon is bij het genereren ervan. Er kan gekozen worden om het rapport direct te genereren, of om het rapport in de buffer te plaatsen. Voor meer informatie over de rapportbuffer verwijzen wij u naar het onderdeel Rapportbuffer binnen deze module.

Ieder rapportsjabloon krijgt tevens een documentkenmerk mee. Hiermee kan ervoor gezorgd worden dat diverse documenten met eenzelfde documentkenmerk op bv. een boeking in één keer automatisch verstuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch versturen van diverse reisbescheiden documenten, zoals vouchers, accommodatielijst, excursielijst e.d.

Nieuws

Trotse klant
Op Linkedin zagen wij het bericht van Richard Smits, directeur van Maaskant Reizen en wij delen dit bericht ook graag met jou om te lezen. Ook wij zijn trots!
Dalstra Reizen verwelkomen wij graag als nieuwe klant
Graag laten wij weten dat wij Dalstra Reizen als nieuwe klant welkom heten en uiteraard zijn wij blij met de reden achter de keuze.
Johan Dalstra is directeur van Dalstra Reizen en liet ons het volgende weten; ”Onze keuze voor 1TIS was snel gemaakt. Door een...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief