E-mailformuliergroepen

Basisgegevens e-mailformuliergroepen

Uiteraard kunnen er naar eigen wens een X aantal e-mailformuliergroepen onderhouden worden, waarna deze op de klantenwebsite getoond kunnen worden. Een e-mailformuliergroep bestaat vervolgens weer uit één of meerdere e-mailformulieren. Met meerdere e-mailformulieren kan er bijvoorbeeld een uitgebreid maatwerk offerteformulier gecreëerd worden. Er kan in de basisgegevens bepaald worden naar welk e-mailadres een formulier wordt gestuurd, wanneer deze op de website wordt ingevoerd. Ook het invoeren van een begeleidende tekst per e-mailformuliergroep is geen probleem. De naam, uitleg en omschrijving van e-mailformuliergroepen zijn meertalig te onderhouden t.b.v. een meertalige website.

Daarnaast wordt er een vervolgactie aan gegeven na het invullen van e-mailformulieren. Dit kan zijn: e-mail verzenden (e-mailformulier komt binnen als e-mail), of registratie + boeking. Bij de keuze registratie + boeking wordt er, nadat de klant het e-mailformulier heeft ingevuld op de klantenwebsite, gevraagd om tevens klantgegevens in te vullen. Vervolgens wordt er in 1TIS een boeking aangemaakt gekoppeld aan deze klantgegevens en wordt het ingevulde e-mailformulier als memo in de boeking geplaatst.

Het is mogelijk om vanuit een entiteit (bv pakket) te linken naar een e-mailformulier. In dit formulier wordt dan de naam van de entiteit meegenomen. Dit kan gebruikt worden voor een informatie verzoek mailtje of in sommige gevallen bij een optieformulier.

Formulieren en formulierelementen aanmaken

Aan een e-mailformuliergroep worden vervolgens e-mailformulieren gekoppeld. Ieder gekoppeld e-mailformulier is een webpagina op de klantenwebsite, wanneer klanten de e-mailformuliergroep aanklikken. Per e-mailformulier kunnen de formulier elementen ingevoerd worden. Dit bepaalt hoe het e-mailformulier eruit komt te zien en welke informatie er aan de klant gevraagd wordt. Er kan daarbij onder meer aangegeven worden of het een verplicht veld is, hoeveel tekens er ingegeven kunnen worden, maar ook een e-mailveld, listboxes, checkboxes, datumveld (kalender) of een geslachtsveld kan bepaald worden. Ook is het mogelijk om een veld te tonen met gekozen entiteiten, die in 1TIS aanwezig zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan te geven dat de entiteit land getoond dient te worden. In het e-mailformulier wordt vervolgens een lijst van (geselecteerde) volledige publiceerbare landen (van het betreffende label) getoond. Hetzelfde geldt voor de entiteiten regio, plaats, excursie en elementcategorie. Zo kunnen één of meerdere e-mailformulieren binnen een groep helemaal naar eigen wens op de klantenwebsite geplaatst worden.

Nieuws

Eerste webinar was zeer geslaagd
Met meer dan 50 deelnemers kijken wij met een heel positief gevoel terug op ons eerste webinar. Onze collega Richard wist zijn tijd in bijna een uur vol te praten en nam de deelnemers op een enthousiaste wijze mee door het systeem.
De onderwerpen van dit webinar waren Actietypen en Taken.
Het webinar is opgenomen, dus kon jij er niet bij aanwezig zijn en wil jij het ook nog terugluisteren, stuur dan een mail naar informatie@1tis.nl o.v.v. webinar 1.

Het volgende webinar is 28 maart en gaat over Rapportsjablonen. Meld je snel...
Jitske Roos aan de slag voor 1TIS
Op het gebied van sales en marketing zocht 1TIS tijdelijke ondersteuning en heeft dit gevonden door het aantrekken van Jitske Roos.

Jitske is een bekende in de reisbranche en heeft ruim 6 jaar voor Zoover gewerkt en ruim 8 jaar bij Unigarant. Zij heeft altijd commerciële rollen vervuld en heeft voor beide bedrijven, met veel succes, groei...
Wil je op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief