Zoekmethoden

Diverse zoekmethoden

Er zijn diverse mogelijkheden aanwezig om het productaanbod uit TRIP op de klantenwebsite op te zoeken. Zo zijn er verschillende typen zoekmethoden: voor pakketreizen, voor reisonderdelen (winkelwagen), voor aanbiedingen, voor films, voor Google Site Search, voor pakketgroepen en voor accommodaties. Per zoekmethode kunnen in TRIP diverse zaken geconfigureerd worden. De namen en omschrijvingen van de zoekmethodes zijn meertalig te onderhouden t.b.v. een meertalige website.

Configuratie zoekmethoden

Een betreffende zoekmethode kan op vele manieren geconfigureerd worden. Zo kan aangegeven worden of er gezocht kan worden op land, regio en plaats of een keuze hieruit. Daarbij kunnen ook uitlegteksten ingevoerd worden, alsmede de optie of symbolen bij de zoekresultaten al dan niet getoond dienen te worden.

Het is mogelijk om de zoekmethode te laten reageren op ingevulde zoekopties waardoor je naar een landingspagina navigeert in plaats van een zoekmethode pagina. Dit is mogelijk voor de land, regio, plaats, pakketcategorie & land / pakketcategorie pagina.

Configuratie zoekresultaten


Behalve het configureren van de zoekmethode, kan ook geconfigureerd worden op welke manier de zoekresultaten getoond worden. Zo kan onder meer aangegeven worden of er per zoekresultaat een afbeelding getoond dient te worden, het aantal karakters voor de inleidende tekst, maar ook de volgorde waarop de zoekresultaten gegroepeerd worden.

Criteria van zoekopties bepalen

Het is mogelijk om zelf criteria van zoekopties te bepalen, bv. of er gezocht kan worden op land, regio, plaats, symbolen e.d. Zo kan de zoekmethode naar wens ingericht worden. Per zoekoptie geldt verschillende configuratie en is er een optie om diverse onderdelen binnen de zoekopties meertalig te onderhouden.

Nieuws

Release 1.74 – 26 september 2017
Op 26 september zal release 1.74 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Boekingsvragen en documenten toevoegen op boeking inzien pagina
Op de boeking inzien pagina is het mogelijk gemaakt om boekingsvragen te stellen. Hiernaast is het mogelijk gemaakt documenten te uploaden vanaf deze pagina.

Vragenlijsten binnen enquêtes
Als een element twee keer op een boeking staat zal de enquêtevraag bij het element nog maar eenmalig gevraagd worden in de enquête....
Release 1.72 – 15 augustus 2017
Op 15 augustus zal release 1.72 plaatsvinden. Hieronder een overzicht van alle updates en nieuwe mogelijkheden.

Offerte reisprogramma
Er zijn verbeteringen toegepast aan het reisprogramma waardoor offertes met reisprogramma nog gemakkelijker aangemaakt en aangepast kunnen worden.

Vertrekdag en genereren reisduren
Het is mogelijk gemaakt naast aankomstdagen, vertrekdagen bij voorraaddata te configureren. Hiernaast is de mogelijkheid toegevoegd TRIP mogelijke duren te laten berekenen op basis van de opgevoerde aankomst- en vertrekdata. Hierdoor kunnen producten met wisselende aankomst- en vertrekdagen gemakkelijker...
Wilt u op de hoogte blijven van onze software en online marketing ontwikkelingen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief