Klant HelloBeautifulWorld aan het woord

17-05-2022
De klant aan het woord Lianne Lahey eigenaar HelloBeautifulWorld

‘Sinds 2018 is HelloBeautifulWorld een samenwerking met 1TIS aangegaan. Zelf ben ik al bijna 30 jaar werkzaam in de reiswereld en heb mijn kennis en ervaring opgedaan bij o.a. VNC Travel, Oad, Travel Trend en TUI, alvorens ik mijn eigen reisonderneming ben gestart.

HelloBeautifulWorld is een touroperator gespecialiseerd in individuele verre reizen naar Azië en Zuid-Amerika.

In de opstartfase van HelloBeautifulWorld ben ik heel lang bezig geweest, hoe we zo goed mogelijk onze reizen op de website aan onze klanten willen aanbieden met de daarbij behorende processen. De klant wil namelijk steeds meer maatwerk; hij/zij wil zelf zijn rondreis kunnen samenstellen. Dan kan je zeggen: klant geeft zijn wensen door, en dan maken wij een offerte. Maar dit is behoorlijk arbeidsintensief.

Wij willen juist dat de klant zelf op de website zijn reis kan samenstellen. Dat is gelukt, want op onze website kan de klant zijn eigen rondreis ‘tunen’. Zo kan hij extra nachten toevoegen, kiezen uit verschillende hotelcategorieën, extra excursies toevoegen, maar ook bijvoorbeeld een meerdaagse Inca Trail.

Als een bestemming eindigt op het strand, kan hij zelf z’n strandbestemming kiezen en het hotel, maar ook de lengte van het verblijf. Dus kortom: klant kan zijn ideale reis op de website helemaal zelf samenstellen.

Zowel de content als de prijzen op de website veranderen mee, als er aanpassingen worden gedaan. Zo kan hij van een 15-daagse rondreis bijvoorbeeld een 21-daagse rondreis maken.

Ik was dus op zoek naar backoffice systeem, die in al deze wensen kon voorzien en dat is wat 1TIS als software partner kan.

Vooral de bouw van de website was complex en daarbij wilden we ook het proces daarachter goed hebben. Denk aan; bouwen van de rondreizen met alle verschillende opties, prijzen en content invoeren en up-to-date krijgen op de website, reserveringen naar suppliers sturen, het financiële systeem goed laten aansluiten.

Na onderzoek tussen verschillende leveranciers zijn we bij 1TIS uitgekomen. Met name omdat de backoffice software heel veel applicaties beschikbaar heeft en het team van medewerkers dacht goed mee met onze wensen en de inrichting van het systeem. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Ik ervaar dit als heel prettig, waardoor je snel schakelt.

De software is zeer uitgebreid en kent ongekend veel mogelijkheden. Wij hebben hierdoor veel processen efficiënt geautomatiseerd, waardoor we in de dagelijkse praktijk op een relatief makkelijke manier ons product goed kunnen aanbieden aan de consument’.

Achter de schermen komen de aanvragen per dossier in de backoffice software te staan met duidelijk de inkoopprijzen en de verkoop, waardoor de marge direct zichtbaar is. Ook in vreemde valuta. Vanuit de backoffice sturen wij de reserveringen door naar onze leveranciers. Er is een directe koppeling tussen de software en ons boekhoudprogramma, dus ook hier worden geen zaken dubbel gedaan.

Het samenstellen van de rondreizen en de content (tekst en beeldmateriaal) voor de website, doen we vanuit de backoffice software. Wederom handig en efficiënt. Sinds kort is onze outlook mail gekoppeld aan de software en dit is zeer handig. Al het e-mailverkeer met de klant, wordt gelijk aan het dossier gekoppeld. Dus wij werken echt vanuit 1 systeem.

Uiteraard heeft bovenstaande geresulteerd in een enorme efficiencyslag. Per medewerker kunnen wij nu meer omzet draaien, wat zeer positief is. En ook niet onbelangrijk; de consument krijgt binnen 10 minuten een compleet uitgewerkt reisvoorstel ‘op maat’ in zijn inbox.

Kijkend naar de toekomst, willen wij de autohuur koppeling gaan gebruiken en ook de ‘mijn omgeving’ voor de klant. Ook is de connectie met een GDS voor vluchten nog een wens die op mijn lijstje staat.

Ik vind het mooi om te zien dat 1TIS een leverancier is die goed meedenkt en zelf zeker niet stilstaat. De software wordt continu doorontwikkeld en er komen nieuwe tools en mogelijkheden bij. Wij blijven samen met elkaar ‘in beweging’, iets wat ik belangrijk vind aan de partners waarmee ik samenwerk.