1TIS gaat nieuwe fase in

Datum: 18 april 2023

Inmiddels bestaat 1TIS 15 jaar en staat er in Rijswijk een solide softwarebedrijf 100% gericht op de reisbranche.

Rico van Loenen (directeur / eigenaar 1TIS); ‘Het is prachtig om te zien wat wij de afgelopen 15 jaar, met ons team als bedrijf hebben neergezet en dat wij vele klanten helpen met de inzet van onze backoffice software. 

Iedereen die werkzaam is in de reisbranche weet hoe complex het product ‘reizen’ is. Van inkoop, yielden tot de verkoop aan de klant en de complete verwerking achter de schermen, met alle toeleveranciers die erbij komen kijken. Van bed, stoel tot aan de extra excursies die bij te boeken zijn. 

In die 15 jaar hebben wij onze software mee laten groeien met alle ontwikkelingen waar de reisbranche rijk aan is, maar ook mee laten groeien op basis van de wensen van onze klanten. Inmiddels staat er een zeer solide en betrouwbaar softwaresysteem, dat zeer ingenieus in elkaar zit en wat iedere reisorganisatie helpt om werkprocessen te optimaliseren en repeterende werkzaamheden te automatiseren. Hierdoor worden er direct kosten bespaard en efficiëntie in de organisatie aangebracht, waardoor er tijd en aandacht aan andere zaken besteed kan worden.

Inmiddels helpen wij dagelijks meer dan 115 reisorganisaties in Nederland, België en Duitsland met een eigen vast team van programmeurs in Nederland.

Doordat wij zelf ook een eigen touroperator als zusterbedrijf hebben, kennen wij alles op het gebied van reizen en weten we echt waar we het over hebben. Wij zijn thuis in de markt van touroperating en alle facetten die hierbij komen kijken. Onze backoffice software sluit 100% aan bij de website als frontoffice.

Nu in 2023 gaan wij met ons bedrijf 1TIS een nieuwe fase in. Wij zijn momenteel fors aan het investeren om mee te kunnen blijven groeien met onze klanten en de wensen en behoeftes die er zijn. Wij hebben nieuwe functies benoemd, waarbij wij meer de kant van productowner opgaan en de onderdelen van onze producten los van elkaar positioneren. De nieuwe collega’s die wij momenteel aan het werven zijn, krijgen hierdoor veel meer ‘eindverantwoording’ voor hetgeen zij worden aangenomen en focussen zich volledig op hun product. 

Wij geloven erin dat het werken met product owners zorgt voor meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor medewerkers, waardoor functies inhoudelijk interessanter zijn. Maar ook dat de losse productonderdelen binnen ons bedrijf, de aandacht gaan én blijven krijgen die ze verdienen, wat met name vruchten gaat afwerpen naar klanten toe. 

Hierdoor zijn en blijven we als bedrijf toekomstbestendig en groeien de losse productonderdelen van ons bedrijf mee met de behoeftes in de markt.

1TIS zit dus ook in 2023 zeker niet stil en zijn wij flink aan de weg aan het timmeren.’