Wat houdt de 'Twee Factor Authenticatie' in?

Datum: 28 maart 2022

In dit artikel leggen wij de Twee Factor Authenticatie graag aan jou uit.

Als gebruiker van webapplicaties of systemen van derden, is het van belang dat de gegevens die jij invoert veilig zijn én dat er zoveel mogelijk aan wordt gedaan om deze veiligheid te borgen. De 2 Factor Authenticatie zorgt voor een extra stap in deze veiligheid. en kun je zien als een extra beveiligingslaag.

De 2 Factor Authenticatie houdt in dat je als leverancier (bedrijf) naar de gebruikers van jouw systeem extra stappen inbouwt bij het inloggen in het systeem.

                                                                           Je gebruikt 2 verschillende middelen om in te loggen. Iets dat je weet (je wachtwoord) en aanvullend krijg je een code, welke je dient in te voeren. Deze code krijg je bijvoorbeeld vanuit een app zoals Google of Microsoft Authenticator. Deze code is korte tijd beschikbaar. Deze code vul je vervolgens extra in bij het inloggen en zo maak je op een beveiligde manier gebruik van het systeem.

Hierbij is het meest veilige om ook met twee verschillende devices te werken. Dus je werkt op je computer en op je telefoon installeer je de app van Google Authenticator . Op je telefoon krijg je de code te zien die je dient in te voeren. Dan werk je dus niet  op hetzelfde apparaat waar ook je code op wordt getoond.

Vanuit cybersecurity passen bedrijven dit toe, om de kans te verkleinen dat hackers toegang krijgen tot je account en alle bijbehorende gegevens. Ook de kans op een datalek neemt hierdoor af, want een crimineel kan jouw gelekte of gehackte wachtwoord niet misbruiken.

Uiteraard willen wij vanuit 1TIS ook voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen en vinden wij veiligheid en waarborging van onze software van essentieel belang. Vandaar dat wij dit nu ook toepassen aan gebruikers van onze software.

Als klant en gebruiker van de software van 1TIS weet je nu ook dat wij er alles aan doen om alle gegevens zo goed mogelijk te beschermen en te beveiligen.

Is Twee Factor Authenticatie 100% veilig? Nee. Niets is 100% veilig. Maar dit is wel een stuk veiliger dan alleen gebruikmaken van een inlognaam en wachtwoord. 

Mocht je een andere partij dan Google of Microsoft willen gebruiken kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor bv Authy van Twilio


Website: www.authy.com