iCal koppelingen

Datum: 13 september 2022

Omdat wij continu onze software doorontwikkelen, nemen we je graag mee in één van onze nieuwste ontwikkelingen; te weten de iCal koppeling.

Een iCal koppeling is een middel om verschillende kalenders / agenda's met elkaar te verbinden, waarbij alleen de beschikbaarheid wordt uitgewisseld. Wanneer je zelf reserveringen in de kalender plaatst of wanneer je boekingen ontvangt vanuit andere kanalen, wordt de agenda voor die data 'dicht gezet' en dit wordt via iCal verstuurd naar de betreffende kanalen. Een iCal koppeling is dus een signaal dat aan een reserveringssysteem doorgegeven wordt. 

Recent hebben wij aan onze backoffice software iCal koppelingen toegevoegd. Dit betekent dat op basis van iCal bestanden van jouw leveranciers jouw voorraad up to date wordt gehouden. Van je leverancier ontvang je per product (vaak een accommodatie) een link naar een iCal bestand. 

Deze link verwerk je bij jouw product in onze software. Met een taakschema stel je in hoe vaak je de voorraad wil controleren. Bij het controleren kijkt onze software of er in de iCal data niet meer beschikbaar zijn. Deze zullen vervolgens aangepast worden. Ook wordt er gecontroleerd of reeds volle voorraad wellicht weer beschikbaar is.

Ook kun je zelf een iCal bestand genereren voor partners. Dit bestand kun je bij een product in onze software laten genereren. Alle boekingen voor dat product in onze software worden opgenomen in het iCal bestand, zodat jouw partners hun systeem daarmee kunnen updaten. De link met dit bestand deel je vervolgens met jouw partners. 

De iCal koppeling is met name een hele mooie toevoeging voor onze klanten die bijvoorbeeld met kleinschalige accommodaties werken.