Dit keer laten we onze klant House of Britain met product manager Marlou Korver aan het woord.

‘House of Britain is een kleine touroperator gespecialiseerd in (auto)rondreizen naar Groot-Brittannië én Ierland. Wij bieden standaard reizen aan op onze website, maar de klant kan bij ons ook een maatwerkreis aanvragen. Waar we ooit begonnen met losse overtochten en veel korte reizen, verkopen we momenteel veel rondreizen met de auto, maar ook met de trein. In 2021 zijn we begonnen met het opstarten van House of Europe waar we inmiddels Denemarken en Zweden verkopen. Dit jaar bestaan we alweer 20 jaar en werken we alweer 10 jaar samen met 1TIS.

Voor 1TIS werkten wij met Kanteff en daarna met Bookinn. We wilden graag een partij waarbij zowel de website en de backoffice ondergebracht konden worden. Dit hebben wij gevonden bij 1TIS. De samenwerking bevalt goed. De meeste medewerkers werken er al vrij lang dus je hebt vaak bekende namen aan de lijn bij vragen. 

Door de jaren heen zijn er veel mogelijkheden in de backoffice software, genaamd GRIP, bij gekomen en is het een heel compleet systeem geworden. Zo kun je de inkomende mail inlezen en direct vanuit het systeem beantwoorden, kun je makkelijk offertes maken met vooraf ingevoerde hotels en zit het gehele klanttraject van de eerste mail tot aan het versturen van de reisbescheiden in een systeem.

We hebben zeker sinds Corona veel geautomatiseerd via taken en acties. Dit heeft ervoor gezorgd dat we veel efficiënter werken en geen contactmomenten met klanten, leveranciers e.d. kunnen vergeten. Ook vind ik het heel positief dat er tijdens corona meer trainingen zijn gekomen en dat er inmiddels een digitale helpdesk is waar je zelf dingen over GRIP kunt leren.

Het grote voordeel van het werken met GRIP is, dat we de werkprocessen hebben kunnen versnellen. Hierdoor maken we momenteel met minder medewerkers meer omzet.

Wij raden 1TIS zeker aan richting andere reisorganisaties, want het is een compleet systeem waar vrijwel alle soorten reizen ingezet kunnen worden. Je kunt zelf je website beheren qua content, afbeeldingen en prijzen bij de reizen.'