Koppeling met autohuur aanbieders in onze software 

Datum: 6 september 2022

In onze backoffice software hebben we de koppeling met autohuur aanbieders doorontwikkeld. We hebben een standaard opzet gemaakt om met autohuur aanbieders te kunnen koppelen. Deze koppeling bestaat uit verschillende onderdelen.

Om te beginnen is het mogelijk gemaakt om op basis van vluchten die een klant geboekt heeft, of aan het boeken is, relevant autohuur aanbod te zoeken bij de aanbieder. De beschikbare auto’s worden getoond en de bezoeker van de website of medewerker in GRIP heeft de mogelijkheid een auto te selecteren. 

Als je werkt met vanaf prijzen van de autohuur wordt de toeslag of korting ten opzichte van de oorspronkelijk gebruikte prijs getoond. De geselecteerde autohuur kan direct bij de aanbieder ingeboekt worden of de keuze kan bij de boeking opgeslagen worden, zodat deze later ingeboekt kan worden.

Op een gewenst moment kan aanvullende informatie zoals bijvoorbeeld een voucher bij de aanbieder opgehaald worden en in GRIP geplaatst worden.

Via de koppeling kun je ook kiezen om een reservering vanuit het systeem van de aanbieder in GRIP te importeren, zodat de boekingsinformatie in GRIP toegevoegd wordt.

Het voordeel van deze koppeling is dat je op een efficiënte wijze autohuur reserveringen maakt en voorkom je het dubbel invoeren van klantgegevens en reserveringsinformatie. 

Tevens weet je direct bij boeking of een auto op het moment van boeken beschikbaar is en maak je direct een reservering aan. 

We hebben deze koppeling opgezet in combinatie met API’s van Sunny Cars. Indien je met een andere autohuur aanbieder zou willen koppelen, dan zijn de bovenstaande mogelijkheden ook van toepassing.