Medewerker aan het woord: Patrick van Vugt

Datum: 4 april 2023

Dit keer stellen wij graag Patrick van Vugt, onze collega van de afdeling Sales & Marketing, verder aan je voor.

 “Ik ben geboren en getogen in het mooie Brabant, om precies te zijn in Tilburg geboren en opgegroeid in Goirle. Mijn vrouw leren kennen in 1990 tijdens carnaval en na een paar jaar gaan samenwonen in Moergestel (gemeente Oisterwijk) waar ik nu ondertussen alweer een kleine 30 jaar woon.
Ondertussen heb ik Abraham al gezien (leeftijd: 51 jaar) en heb ik twee hele mooie dochters waar ik super trots op ben. De oudste is ondertussen alweer 19 (opleiding St. Lucas in Boxtel - Ruimtelijk Vormgeving) en de jongste 16 (zit in 5 VWO).
 Als ik niet werk kun je mij vinden achter mijn fotocamera, Kamado (BBQ) of in de bioscoop. Op dit moment ben ik helemaal in-to de Kamado wereld en in het weekend staat deze BBQ minimaal 2 dagen te branden en maak ik heerlijke gerechten. Gelukkig maak ik de familie daar ook blij mee.

Nadat ik klaar was met mijn opleiding Commercieel/Technisch aan de MTS ben ik in 1996 gaan werken bij ACT, toen marktleider software voor de reissector. Daar ben ik begonnen als systeembeheerder en heb jarenlang Unix servers geïnstalleerd en onderhouden door heel Nederland. ACT werd vervolgens overgenomen door Kanteff, daarna door Bewotec en mijn rol binnen het bedrijf veranderde steeds. 

Begin 2010 ben ik voor TravelNote gaan werken als Sales Executive waar ik verantwoordelijk was voor de Nederlandse en Vlaamse markt voor de verkoop van de software. 

Sinds eind 2019 werk ik bij 1TIS. Binnen 1TIS doe ik de verkoop van GRIP. Ik geef demo's, maak offertes en je vindt mij terug op beurzen om nieuwe klantcontacten te leggen en uiteraard ook om bestaande klanten te woord te staan.

Oftewel, heel mijn werk-leven zit ik al in de reisbranche en hierdoor ken ik heel veel klanten en organisaties in zowel NL als BE.

Mij spreekt het aan dat we met GRIP een totaaloplossing kunnen aanbieden voor allerlei reisorganisaties. Van klein tot groot. Van backoffice tot website. We maken met een uitgebreid en gedreven team mooie tools om alle processen te automatiseren.

Waar ik van sta te kijken is dat 1TIS continu de software blijft doorontwikkelen en daarmee de gebruikers telkens nieuwe functionaliteiten kan bieden die hen weer kan helpen met de verdere groei van het bedrijf. Onze software staat dus niet stil.

Als ik puur naar mijn werkzaamheden kijk, dan vind ik de vele contacten die ik heb met nieuwe klanten het leukst. Om hen enthousiast te maken voor GRIP vind ik het leukste om te doen. De diversiteit aan werkzaamheden, dus niet alleen maar continu demo's geven, maar ook meedenken in de verdere ontwikkeling van de software, het luisteren naar de wensen van de klanten en dat vertalen naar GRIP geeft mij de meeste voldoening. Zeker als ik weer een nieuwe klant kan toevoegen aan ons portfolio. 

De tip die ik voor onze gebruikers heb, is om zoveel mogelijk uit GRIP te halen. Vaak zie ik dat klanten maar 30% gebruiken, en dat is zonde. Hiermee laten ze veel mogelijkheden liggen. 100% zit er nooit in, maar probeer wel naar de 80% te gaan. Dit door het nog beter inzetten van bouwstenen die je nu tot je beschikking hebt, maar ook eens te kijken naar bouwstenen die je nog niet gebruikt, waardoor je extra service kunt bieden voor je klanten”.