Dit keer stellen wij graag Mark Freese, onze CTO, verder aan je voor.

Ik ben 48 jaar oud en getrouwd met Shaida en we hebben twee kinderen: Joel en Tristan. Verder wandelen wij graag met onze honden Jaxx en Archie. We houden van actieve vakanties en gaan graag windsurfen in Rhodos, wandelen in Schotland of op wintersport.

Ik ben afgestudeerd als Industrieel Ontwerper en als afstudeerrichting Interaction Design. Na mijn afstuderen ben ik voor de TUDelft gaan werken als Interaction Designer om een oplossing te bedenken hoe je Transmssie Electronen Microscopen het beste op afstand zou kunnen bedienen. Daar heb ik voor het ontwikkelen van prototypen veel aan software development gedaan en zo eigenlijk in de rol van developer gerold.

Na het werk bij de TUDelft ben ik een jaartje gaan werken bij de Universiteit van Antwerpen en heb daar design en development gedaan. Daarna ben ik gaan werken voor BookerZzz; een onderneming die e-commerce doet op het vlak van hotelovernachtingen en bungalowverhuur. Voor BookerZzz heb ik iets meer dan 7 jaar gewerkt en was ik de laatste jaren werkzaam als Software Development Manager.

Ondertussen ben ik alweer bijna 7 jaar werkzaam bij 1TIS en elke dag is het weer een uitdaging. Als CTO ben ik verantwoordelijk voor alle techniek en de development afdeling. Van software architectuur, infrastructuur van de SAAS oplossing tot aan kantoorautomatisering. Wat mij aanspreekt is dat geen dag hetzelfde is. In de reisbranche heb je veel uitdagingen en complexe problemen waar je dagelijks mee aan de slag gaat. Verder is de open cultuur en sfeer binnen het team een fijne omgeving om je dagelijks in te begeven.

Binnen 1TIS ben ik bezig op veel vlakken en dat spreekt me het meeste aan. Als CTO ben ik niet alleen met beleid en strategie bezig, maar ook met development/architectuur. De ene dag ben ik bezig met automatisering en de dag erna met personeel. Geen dag is hetzelfde en daardoor worden de werkzaamheden nooit saai.  Verder ben je door de alles in een oplossing bezig met veel verschillende aspecten in de reisbranche van vluchten, hotelkoppelingen tot autohuur, maar ook de financiële afhandeling van de boekingen die bij onze klanten gedaan worden. Hierdoor krijg en wordt je een expert op het gebied van e-commerce.

Een tip voor onze klanten is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de functionaliteiten die ons systeem te bieden heeft. Als je goed gebruik maakt van de workflows in ons systeem, wordt veel van het werk wat je nu nog handmatig doet, geautomatiseerd. Dit scheelt resources en vooral onze klanten tijd en natuurlijk daarmee ook geld.