Module Productbeheer met de bouwsteen Pakketreizen

Datum: 21 juli 2023

Graag nemen wij jou in onderstaand artikel mee in de module Productbeheer en de bouwsteen Pakketreizen.

Dankzij de module Productbeheer ben je als reisorganisatie in staat om (reis)producten te beheren. Hieronder vallen de bouwstenen: Productbeheer Basis, Pakketreis, Voorraad, Inkoop & Contracten en Groepscalculaties. 

Van het aanmaken van elementen (de onderdelen van de reizen), het vastleggen van de verkoopprijzen tot het calculeren van de groepsprijzen. Afhankelijk van de werkwijze van jouw organisatie kan er gewerkt worden met losse elementen (vaak bij maatwerk specialisten) tot het compleet samenstellen van (pakket)reizen.

Met de bouwsteen Pakketreizen kun je als reisorganisatie van losse elementen een (reis)pakket samenstellen. Het grote voordeel hiervan is dat hiermee alle elementen (reisonderdelen) in één keer op de boeking geplaatst kunnen worden en hoeven deze dus niet 1-voor-1 handmatig op de boeking gezet te worden. 

Dit wordt ook regelmatig gebruikt door maatwerk specialisten die uitgaan van een aantal standaard templates, waarna deze nog voor de klant worden aangepast. Dit scheelt enorm veel klik-werk om telkens één voor één de elementen op de boeking te plaatsen. 

Aan de pakketten kunnen startdata gekoppeld worden, maar je kunt ook content en kenmerken koppelen waarop weer (online) gezocht kan worden. Werk je met meerdere labels dan is per pakket in te stellen voor welk label dit boekbaar is.

Ook is het mogelijk om subpakketten toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld extra's als verzekeringen, excursies, skimateriaal huur en verlengingen bij te laten boeken. Hier hangt allemaal hele slimme logica aan vast om dit allemaal correct te plaatsen.