Algemeen Grip
MODULE_ALGEMEEN
GRIP basis
Deze bouwsteen is de basis van GRIP. Hiermee kun je inloggen, krijg je toegang tot het Dashboard en het gebruikersbeheer.
CRM
MODULE_CRM
CRM basis
Deze bouwsteen is de basis voor het CRM. Hiermee krijg je toegang tot het CRM Dashboard. Ook beheer je hiermee nationaliteiten en aanhefvormen,. Het inrichten van klant- en organisatieacties is hiermee mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om te e-mailen.
MODULE_CRM
Klanten
Met deze bouwsteen kun jij jouw klanten op dossierniveau registreren en hun naw-gegevens onderhouden. Er is een koppeling met een postcodetabel en er kunnen boekingen en offertes worden aangemaakt. Alle klantcommunicatie wordt hier vastgelegd en het is mogelijk om kenmerken van klanten toe te voegen en te koppelen aan de klant.
MODULE_CRM
Organisaties
Met deze bouwsteen kun jij organisaties registreren en alle bijbehorende gegevens per organisatie onderhouden. Ook kunnen er boekingen aan een organisatie worden toegevoegd en de kenmerken van alle salesactiviteiten. Alle communicatie met de organisatie wordt hier vastgelegd.
MODULE_CRM
Wederverkopers
Met deze bouwsteen kun jij wederverkopers registreren en hun gegevens onderhouden. Deze wederverkopers zijn onder te verdelen in groepen. Alle communicatie met de wederverkoper wordt hier vastgelegd en ook de boekingen worden geregistreerd. Per wederverkoper worden de commissiepercentages vastgelegd.
MODULE_CRM
Leveranciers
Met deze bouwsteen kun jij leveranciers registreren en hun gegevens onderhouden. Ook kun je leveranciers koppelen aan contracten of reisonderdelen. Alle communicatie met de leverancier wordt hier vastgelegd.
MODULE_CRM
Begeleiders
Met deze bouwsteen kun jij de begeleiders registreren en hun gegevens onderhouden. Ook kun je begeleiders koppelen aan reisdata. Alle communicatie met de begeleiders wordt hier vastgelegd.
Boeking
MODULE_BOEKING
Boeking basis
Met deze bouwsteen kun je een boekingsdossier registreren en deelnemers toevoegen en er een bepaalde status aan toekennen. Ook kun je boekregels toevoegen en boekingsdocumenten genereren. Per boekingsaanvraag kun je memo’s toevoegen.
MODULE_BOEKING
Preferenties
Met deze bouwsteen kun je de preferenties van deelnemers vastleggen en gebruiken in de diverse documenten voor bijvoorbeeld de leveranciers.
MODULE_BOEKING
Reisbescheiden
Met deze bouwsteen kun je een set aan reisbescheiden en documenten vastleggen en genereren.
Er zijn verschillende opties mogelijk; je kunt bijvoorbeeld een document versturen als er betaald is of pas iets versturen als de set compleet is.
Er is een mogelijkheid om gegevens op de boeking toe te voegen om de reisbescheiden te genereren. Denk hierbij aan een hotellijst, de vertrektijden van de bus, reserveringsnummers, vluchttijden en bepaalde informatie voor de reisleider.
MODULE_BOEKING
Programma
Met deze bouwsteen kun je op basis van meerdere boekregels een dagprogramma genereren. Je kunt sjabloon-teksten en afbeeldingen gebruiken, die per dagprogramma aan te passen zijn. Je kunt afbeeldingen koppelen en je kunt accommodaties en excursies per dag koppelen.
Dit reisprogramma kun je vervolgens opnemen in offertes, bevestigingen en de reisbescheiden.
MODULE_BOEKING
Promoties
Met deze bouwsteen configureer en beheer je je diverse promotionele activiteiten. Hierbij kunnen kortingscodes worden geactiveerd die de klant kan gebruiken tijdens het boeken waarna deze een korting ontvangt op de gekoppelde reizen. Dit kunnen zowel unieke als algemene codes zijn.
MODULE_BOEKING
Aangepaste gegevens
Met deze bouwsteen is het mogelijk om GRIP te koppelen aan een extern CRM applicatie. Hiermee kun je naast de klantgegevens ook boekingsgegevens doorsturen voor verdere verwerking.
Productbeheer
MODULE_PRODUCTBEHEER
Productbeheer basis
Deze bouwsteen is de basis voor het productbeheer. Hiermee kun je diverse instellingen configureren, elementen aanmaken en verkoopprijzen voorzien. Tevens kun je acties op boekingsniveau en op boekingselementniveau aanmaken.
MODULE_PRODUCTBEHEER
Pakketreizen
Met deze bouwsteen kun jij reisonderdelen in een pakket opnemen zodat het pakket in één keer geboekt kan worden. Ook kun je de volgorde en de samenhang van de verschillende reisonderdelen inrichten en de startdatum specifiek definiëren. Pakketten kun je kenmerken meegeven en indelen in categorieën. Je kunt content koppelen en calculaties maken.
MODULE_PRODUCTBEHEER
Voorraad / beschikbaarheid
Met deze bouwsteen kun jij een voorraad aanmaken en deze koppelen aan een reisonderdeel. Ook kun je alternatieve voorraad als aanvraag of altijd beschikbaar toevoegen en onderhouden. Instellingen als aankomstdagen per arrangement of per dag beschikbaar stellen is mogelijk, alsmede het release onderhoud.
MODULE_PRODUCTBEHEER
Inkoop en contracten
Met deze bouwsteen kun jij contracten vastleggen en koppelen aan leveranciers. Ook kunnen contractprijzen met verschillende prijsstructuren en inkoopprijsregels worden vastgelegd. Het inlezen van contracten vanuit Excel is mogelijk en je kunt de inkoopvaluta per contract registreren.
MODULE_PRODUCTBEHEER
Groepscalculaties
Met deze bouwsteen kun je prijzen calculeren op basis van inkoop van onderdelen die eventueel over meerdere boekingen worden verdeeld.
Ook kun je de calculatie en realisatie van groepscomponenten inzien.
Content
MODULE_CONTENT
Content basis
Deze bouwsteen vormt de basis voor de content. Hiermee kun je contentgroepen, downloads en afbeeldingen vastleggen.
MODULE_CONTENT
Reiscontent
Met deze bouwsteen kun jij tal van andere onderdelen vastleggen zoals landen, regio’s plaatsen, vervoerslocaties, evenementenlocaties, bezienswaardigheden en accommodaties. Aan al deze onderdelen is content te koppelen en deze reiscontent is weer te koppelen aan de reisonderdelen.
Financieel
MODULE_FINANCIEEL
Verkoopfacturen en debiteurenbeheer
Met deze bouwsteen kun je per debiteur facturen aanmaken met verschillende grootboekrekeningen. Deze facturen zijn export klaar gemaakt voor een financieel pakket. Ook kun je factuur documenten genereren en automatisch laten verzenden door middel van factuur acties.
Factuur betalingen verwerken (handmatig of inlezen) en betaling signaleringen zijn tevens mogelijk.
MODULE_FINANCIEEL
Inkoopverplichtingen
Met deze bouwsteen kun je inkoopverplichtingen bijhouden en je kunt een inkoopverplichting matchen aan een inkoopfactuur.
Ook kun je een importsheet van een leverancier inlezen om inkoopverplichtingen te matchen.
Het afboeken van verschillen in de inkoopverplichtingen behoort ook tot de mogelijkheden.
MODULE_FINANCIEEL
Managementinfo
Met deze bouwsteen kun je rapportages genereren over omzetten, paxen, marges en geboekte aantallen.
Ook kun je rapportages maken op boek- en vertrekdatum per dag, bijvoorbeeld vergeleken met voorgaand jaar.
Proces
MODULE_PROCES
Proces basis
Met deze basis bouwsteen richt je de processen in. Zoals taken en actietypen. Hiermee heb je toegang tot de databronnen en is het mogelijk om documentsjablonen te voorzien.
MODULE_PROCES
Werklijsten
Met deze bouwsteen maak je de huidige workload inzichtelijk. De werklijst geeft aan wat er nog moet gebeuren. In deze werklijsten kunnen mails, acties en berichten van stakeholders worden opgenomen (collega’s). Deze werklijsten zijn te verdelen op afdelingsniveau, urgentie en iedere taak kan aan een medewerker worden gekoppeld.
Middels automatische taken kunnen acties aan de lijst worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om een datum aan een actie mee te geven, zodat deze actie op die betreffende datum in de werklijst komt.
MODULE_PROCES
Indelen
Met deze bouwsteen kun je grote groepen indelen in diverse hotels of bijvoorbeeld het indelen van bussen op bepaalde routes.
Ook kun je documenten maken op basis van vooraf bepaalde indelingen, zoals bijvoorbeeld de kamerindelingen of buslijsten.
MODULE_PROCES
Boekingsoverzicht
Met deze bouwsteen kun je eigen overzichten aanmaken van beschikbaarheid en de geboekte aantallen.
Kwaliteit
MODULE_KWALITEIT
Kwaliteit basis
Deze bouwsteen is de basis voor kwaliteit en geeft toegang tot het dashboard.
MODULE_KWALITEIT
Klachtafhandeling
Met deze bouwsteen kun je klachten registreren en afhandelen.
MODULE_KWALITEIT
Enquetes & Reviews
Met deze bouwsteen kun je enquêtes aanmaken, ze laten invullen door de reizigers en vervolgens de gegevens exporteren.