Boeking
De module Boeking bestaat uit onderstaande bouwstenen;
Boeking basis
Met deze bouwsteen kun je een boekingsdossier registreren en deelnemers toevoegen en er een bepaalde status aan toekennen. Ook kun je boekregels toevoegen en boekingsdocumenten genereren. Per boekingsaanvraag kun je memo’s toevoegen.
Offertes
Met deze bouwsteen kun je een offertedocument opbouwen en teksten voor een offerte genereren.
Ook kun je met deze bouwsteen een offerteprijs calculeren.
Reisbescheiden
Met deze bouwsteen kun je een set aan reisbescheiden en documenten vastleggen en genereren.
Er zijn verschillende opties mogelijk; je kunt bijvoorbeeld een document versturen als er betaald is of pas iets versturen als de set compleet is.
Er is een mogelijkheid om gegevens op de boeking toe te voegen om de reisbescheiden te genereren. Denk hierbij aan een hotellijst, de vertrektijden van de bus, reserveringsnummers, vluchttijden en bepaalde informatie voor de reisleider.
Programma
Met deze bouwsteen kun je op basis van meerdere boekregels een dagprogramma genereren. Je kunt sjabloon-teksten en afbeeldingen gebruiken, die per dagprogramma aan te passen zijn. Je kunt afbeeldingen koppelen en je kunt accommodaties en excursies per dag koppelen.
Dit reisprogramma kun je vervolgens opnemen in offertes, bevestigingen en de reisbescheiden.
Preferenties
Met deze bouwsteen kun je de preferenties van deelnemers vastleggen en gebruiken in de diverse documenten voor bijvoorbeeld de leveranciers.
Promoties
Met deze bouwsteen configureer en beheer je je diverse promotionele activiteiten. Hierbij kunnen kortingscodes worden geactiveerd die de klant kan gebruiken tijdens het boeken waarna deze een korting ontvangt op de gekoppelde reizen. Dit kunnen zowel unieke als algemene codes zijn.
Aangepaste gegevens
Met deze bouwsteen is het mogelijk om GRIP te koppelen aan een extern CRM applicatie. Hiermee kun je naast de klantgegevens ook boekingsgegevens doorsturen voor verdere verwerking.